Zdrowe śniadanko dla najmłodszych
- By ml
- 10 czerwca, 2016
- Komentowanie nie jest możliwe
01 czerwca 2016 r. czyli w Dzień Dziecka w ramach „Projektu KIK/34 dla najmłodszych” gościliśmy 26 uczniów klas I, II, III ze Szkoły Podstawowej w Łąkcie Górnej. Celem przedsięwzięcia było propagowanie idei zdrowego odżywiania wśród najmłodszych. Młodzież z klasy II TE b pod opieką nauczyciela Magdaleny Hernik pomogła przygotować dzieciom posiłek w skład, którego wchodziły różnego rodzaju zdrowe kanapki, jeżyki owocowe, soki ze świeżych owoców oraz ciasteczka owsiane. Młodzi kucharze stanęli na wysokości zadania i wykazali się cierpliwością i opiekuńczością w stosunku do małych adeptów sztuki kulinarnej. Przygotowane potrawy i napoje były smaczne, kolorowe i przede wszystkim zdrowe. Wizyta w naszej szkole bardzo się dzieciom podobała, a nowa pracownia gastronomiczna wywarła na nich duże wrażenie, co wywnioskowaliśmy po ich okrzyku – „Wow”.
Dzieci z wielkim zaangażowaniem wzięły udział w konkursie , dotyczącym znajomości warzyw i owoców, wykazując się zaskakująco dużą wiedzą.
Na koniec każdy z uczestników otrzymał dyplom i pamiątkową czapeczkę kucharską.