„Zdrowe Śniadanie” – 2015
- By ml
- 26 października, 2015
- Komentowanie nie jest możliwe
„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność,
sprawiać przyjemność – nie trudność,
być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym
i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi. Niekoniecznie na Facebooku…”
Kolejna edycja „Zdrowego Śniadania” w ramach projektu KIK/34, które w dn. 20.10.2015 zostało przygotowane dla uczniów naszej szkoły, spełniła wszystkie powyższe stwierdzenia Tessy Capponi-Borawskiej, autorki książki „Moja kuchnia pachnąca bazylią”. Kanapeczki, tartinki, owocowe szaszłyki, warzywne koreczki, muffiny marchewkowe, koktajle mleczno-owocowe zaspokoiły głód całej społeczności szkolnej.
Zadowoleni mogli być uczniowie klas I TeB i III TeB, którzy przygotowali śniadaniowe smakołyki widząc uśmiechy na twarzach koleżanek i kolegów, słysząc pochwały kulinarnych wysiłków oraz czując radość, towarzyszącą wspólnej konsumpcji.
Nad organizacją i przebiegiem Zdrowego Śniadania czuwały Panie: Danuta Tokarczyk, Joanna Ludew, Anna Biernat, Anna Małyszek.