Targi Horeca i Gastrofood
- By ml
- 10 listopada, 2014
- Komentowanie nie jest możliwe
Przyszli technicy żywienia i usług gastronomicznych chcąc być na bieżąco w branży gastronomiczno-hotelarskiej wybrali się na 22 Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz 13 Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, które odbywały się w dniach 6 -8 listopada w Krakowie.
Na targach prezentowali się przedstawiciele różnych firm oferujących wyposażenie obiektów noclegowych, gastronomicznych, zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych oraz produkujących żywność i napoje dla gastronomii. Dużą atrakcją cieszył się „Salon Kawy i Herbaty” oraz ”Salon Produktów Regionalnych” w których można było skosztować wielu rodzajów kaw, herbat i różnych regionalnych specjałów m.in. suski sechlońskiej, jabłka łąckiego czy zupy z olejem rydzowym.
Największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy na żywo podczas, których można było się dowiedzieć wielu ciekawych informacji dotyczących wybranych produktów oraz skosztować wybranych specjałów. Stoiska z warzywami i owocami mało znanymi lub też zapomnianymi w naszym kraju również przyciągały uwagę zwiedzających.