Mikser Kulinarny
- By ml
- 21 lutego, 2019
- Komentowanie nie jest możliwe
Dnia 1.02.2019 uczennice klasy 3TE f i 2TE d wzięły udział w Mikserze Kulinarnym – bezpłatnym spotkaniu edukacyjnym z cyklu Szef dla Młodych Talentów w Krakowie. W ramach spotkania przedstawicielki firmy Drosed – partnera spotkania – poprowadziły prelekcję dotyczącą drobiu, skupiając szczególną uwagę na następujących gatunkach: kaczce barbarie, kurczaku zagrodowym
i kukurydzianym oraz perliczce. Młodzież brała czynny udział w pokazie kulinarnym, który przeprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania z wykorzystaniem kaczki i perliczki.
Celem tych przedsięwzięć jest między innymi tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni. W wydarzeniu wzięło udział blisko 100 uczniów ze szkół gastronomicznych z Krakowa i okolic.
Wszyscy uczestnicy otrzymali książkę „100 receptur na 100 lat niepodległości” wydaną przez firmę MAKRO Polska oraz koszulkę. Najbardziej aktywni uczniowie wydarzenia zdobyli upominki, a wśród nich odzież kuchenną przygotowaną przez partnera programu – firmę ChemaN, a także gadżety od firmy Drosed.
Dziękujemy za zaproszenie