HORECA i GASTROFOOD 2013

  • By pc
  • 19 listopada, 2013
  • Komentowanie nie jest możliwe

Przyszli kucharze i technicy żywienia  chcąc być na bieżąco w branży gastronomiczno-hotelarskiej  wybrali się na 21 Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz 12 Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, które odbywały się w dniach 13-15 listopada w Krakowie.

Na targach prezentowali się przedstawiciele różnych firm oferujących wyposażenie obiektów noclegowych,  gastronomicznych, zaplecza  kuchennego, sal restauracyjnych oraz produkujących żywność i napoje dla gastronomii. Dużą atrakcją cieszył się „Salon Kawy i Herbaty” oraz ”Salon Produktów Regionalnych” w których można było skosztować wielu rodzajów kaw,  herbat i różnych regionalnych specjałów m.in. suski sechlońskiej, jabłka łąckiego czy zupy z olejem rydzowym.

Największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy na żywo podczas, których można było się dowiedzieć wielu ciekawych informacji na temat różnych urządzeń, między innymi pieca konwekcyjno-parowego, w którym można piec jednocześnie  rybę, mięso, ciasto.

Wystawcy z Holandii zaskoczyli młodzież swoimi serami z dodatkami nie spotykanymi na co dzień -  suszonych pomidorów, wasabi czy pesto.

Joanna Ludew, Anna Małyszek

Categories: Aktualności

Comments are closed.