HORECA i GASTROFOOD 2013
- By pc
- 19 listopada, 2013
- Komentowanie nie jest możliwe
Przyszli kucharze i technicy żywienia chcąc być na bieżąco w branży gastronomiczno-hotelarskiej wybrali się na 21 Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA oraz 12 Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, które odbywały się w dniach 13-15 listopada w Krakowie.
Na targach prezentowali się przedstawiciele różnych firm oferujących wyposażenie obiektów noclegowych, gastronomicznych, zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych oraz produkujących żywność i napoje dla gastronomii. Dużą atrakcją cieszył się „Salon Kawy i Herbaty” oraz ”Salon Produktów Regionalnych” w których można było skosztować wielu rodzajów kaw, herbat i różnych regionalnych specjałów m.in. suski sechlońskiej, jabłka łąckiego czy zupy z olejem rydzowym.
Największym zainteresowaniem cieszyły się pokazy na żywo podczas, których można było się dowiedzieć wielu ciekawych informacji na temat różnych urządzeń, między innymi pieca konwekcyjno-parowego, w którym można piec jednocześnie rybę, mięso, ciasto.
Wystawcy z Holandii zaskoczyli młodzież swoimi serami z dodatkami nie spotykanymi na co dzień - suszonych pomidorów, wasabi czy pesto.
Joanna Ludew, Anna Małyszek