„Czarna skrzynka”

  • By ml
  • 9 kwietnia, 2014
  • Komentowanie nie jest możliwe

4 kwietnia dwoje uczniów naszej szkoły uczestniczyło w kulinarnych zmaganiach konkursu Black Box w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Tarnowie. Współorganizatorem konkursu było Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i  Cukierników. Młodzi kucharze przystąpili do eliminacji na najlepszą potrawę nie znając składników. Wykonanie potraw okazało się nie lada zadaniem, gdyż spora część z nich spotkała się z takimi produktami po raz pierwszy w życiu.  Do najciekawszych surowców, które zapewnił organizator należały: grasica i bycze jądra. Nie brakło również mięsa królika, perliczki, jagnięciny czy owoców morza. Reprezentantami naszej szkoły byli Sabina Koprowska i Mateusz Marszałek z klasy II Ted. Sabina przygotowała perliczkę na puree marchewkowym  z owocami morza,  grillowanym bakłażanem i tym samym zdobyła wyróżnienie.  Doświadczenie, które uczestnicy zdobyli podczas konkursu na pewno zaowocuje kolejnymi sukcesami.

Joanna Ludew

 

 

 

 

Categories: Aktualności

Comments are closed.