„Zdrowe Śniadanie” – 2015

  • By ml
  • 26 października, 2015
  • Komentowanie nie jest możliwe

„Jedzenie powinno zaspokajać głód – nie próżność,

 sprawiać przyjemność – nie trudność, 

 być doznaniem kulinarnym – nie intelektualnym

 i dawać okazje do dzielenia się radością posiłku z bliskimi.  Niekoniecznie na Facebooku…”

 Kolejna edycja „Zdrowego Śniadania” w ramach projektu KIK/34, które w dn. 20.10.2015 zostało przygotowane dla uczniów naszej szkoły, spełniła wszystkie powyższe stwierdzenia Tessy Capponi-Borawskiej, autorki książki „Moja kuchnia pachnąca bazylią”. Kanapeczki, tartinki, owocowe szaszłyki, warzywne koreczki, muffiny marchewkowe, koktajle mleczno-owocowe zaspokoiły głód całej społeczności szkolnej.

Zadowoleni mogli być uczniowie klas I TeB i III TeB, którzy przygotowali śniadaniowe smakołyki widząc uśmiechy na twarzach koleżanek i kolegów, słysząc pochwały kulinarnych wysiłków oraz czując radość, towarzyszącą wspólnej konsumpcji.

Nad organizacją i przebiegiem Zdrowego Śniadania czuwały Panie: Danuta Tokarczyk, Joanna Ludew, Anna Biernat, Anna Małyszek.

 

 

Categories: Aktualności

Comments are closed.