Szkolna gastronomia

  • By admin
  • 27 stycznia, 2008
  • Komentowanie nie jest możliwe

W styczniu w naszej szkole odbyły się eliminacje do dwóch konkursów: „Wbrew regułom i kanonom” oraz „Małopolskie ryby na wiosennym stole”.

.9 stycznia 2008 r. w pracowni gastronomicznej kucharzyli Rafał Sowicki kl. II Ted, Łukasz Krzysiek kl. III Tef, Krystian Zygmunt kl. III Tee. Wszystkie potrawy były pięknie podane i smakowały wyśmienicie. Jednak komisja w składzie Pani profesor Ewa Góra i Pan wicedyrektor Piotr Czekaj zdecydowała, że Łukasz Krzysiek będzie reprezentował szkołę na kolejnym etapie  konkursu „Małopolskie ryby na wiosennym stole”, a Krystian Zygmunt na konkursie „Wbrew regułom i kanonom”.

 

 

Tydzień później, 16 stycznia 2008 roku odbył się szkolny etap wyżej wymienionych konkursów dla, osób, które potrafią dobrze  dekorować, nakrywać stoły i zapewnić dobrą obsługe kelnerską. W eliminacjach wzięli udział: Katarzyna Kordecka kl. III THb, Natalia Kołuda kl. III THb, Jacek Kukiełka kl. II Ted, Karol Wilk kl. II Ted, Mateusz Mucha kl. II Tee, Łukasz Bednarz kl. II Tee. Komisja w składzie pp. Alina Krakowska i Joanna Ludew ustaliły, że stół „Orientalne SPA” w wykonaniu Jacka Kukiełki był najlepszy i to właśnie on wraz z Natalią Kołudą wybiorą się do Krakowa na następne eliminacje. Ponadto Karol Wilk będzie dekorować stół na „małopolską rybkę” przygotowywaną przez Łukasza Krzyśka na kolejnym etapie konkursu. Uczestnikom  dziękujemy za udział, a zwycięzcom życzymy dalszych sukcesów.

 

Wszyscy uczniowie biorący udział w w/w konkursach zostali wyróżnieni cząstkowymi ocenami celującymi z przedmiotów zawodowych i dodatnimi punktami z zachowania[Joanna Ludew, AlinaKrakowska, fot.IK]

Categories: Aktualności

Comments are closed.