„Ryba dobra na wszystko”
- By ml
- 15 stycznia, 2015
- Komentowanie nie jest możliwe
12 stycznia 2015 roku dwie uczennice naszej szkoły, Sabina Koprowska z klasy II Ted i Gabriela Mochel z klasy IV Teb wraz z opiekunem wybrały się na praktyczne szkolenie pod tytułem „Ryba dobra na wszystko”. Prowadzącym kurs był znany i ceniony kucharz, uczestnik programu Top Chef - Adrian Feliks. Bezpłatne miejsce na warsztatach uczennice zapewniły sobie, zdobywając I miejsce w konkursie „Młodzi gotują”. Dziewczęta miały okazję poznać techniki wykonywania różnych potraw z ryb. Były to między innymi: łosoś w teriyaki z ryżowym pesto i chipsami z halibuta, dorada pieczona w skorupie solnej, halibut w sosie z prawdziwych grzybów, roladka z pstrąga z fetą i suszonymi pomidorami i inne. Wszystkie potrawy okazały się bardzo smaczne, a dziewczęta wróciły bogatsze o kolejne doświadczenia zawodowe.
Opiekun Joanna Ludew