„Ryba dobra na wszystko”

  • By ml
  • 15 stycznia, 2015
  • Komentowanie nie jest możliwe

12 stycznia 2015 roku dwie uczennice naszej szkoły,  Sabina Koprowska z klasy  II Ted i Gabriela Mochel z klasy IV Teb wraz z opiekunem wybrały się na praktyczne szkolenie pod tytułem „Ryba dobra na wszystko”. Prowadzącym kurs był znany i ceniony kucharz, uczestnik programu Top Chef -  Adrian Feliks. Bezpłatne miejsce na warsztatach uczennice zapewniły sobie,  zdobywając I miejsce w konkursie „Młodzi gotują”. Dziewczęta miały okazję poznać techniki wykonywania różnych potraw z ryb. Były to między innymi:  łosoś w teriyaki z ryżowym pesto i chipsami z halibuta, dorada pieczona w skorupie solnej, halibut w sosie z prawdziwych grzybów, roladka z pstrąga z fetą i suszonymi pomidorami  i inne. Wszystkie potrawy okazały się bardzo smaczne, a dziewczęta wróciły bogatsze o kolejne doświadczenia zawodowe.

Opiekun Joanna Ludew

 

 

 

 

Categories: Aktualności

Comments are closed.